Recente publicaties

 

nieuw artikel

2005-05-31

7. Interview over de Europese Grondwet

Van de NPS-website "Het Roze Rijk":  
 
Luister hier:[klik hier] 
 
De Platenkoffer 
MVS Media | Interview: Joke Swiebel (politica en meer) 
01-07-2005 
 
Aan de vooravond van het referendum over de Europese grondwet (en we weten nu hoe dat is afgelopen) was oud Europarlementariër en algemeen vrouwenrechtenvoorvechtster Joke Swiebel te gast bij De Platenkoffer. De voor- en nadelen van één Europa voor de homowereld. 
 
Het gesprek deze uitzending gaat toch voornamelijk over de voor- en nadelen van een eenwordend Europa voor homoseksuelen. Wat voor gevolgen heeft de grondwet bijvoorbeeld? Wat klopt er aan uit homoseksueel standpunt? En voor welke punten moeten we oppassen? Ex-Europarlementariër Joke Swiebel (63) is de geschikte kandidaat om dat uit te leggen.  
 
Ook al is de grondwet nu weggestemd; dat wil niet zeggen dat er nooit meer een grondwet zal komen. De zaak is dus nog steeds actueel. Maar het gaat niet alleen over politiek. Ook Joke’s muziek komt langs (ze nam natuurlijk lekker wat Franse muziek mee). Presentatie: Ton Dekker.  
 
De Platenkoffer 
 
De Platenkoffer is een van de langst lopende radioprogramma"s van MVS Media. Drie gastheren, Menne Vellinga, Charles Arntz en Ton Dekker, presenteren iedere dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur de Platenkoffers van hun gasten. Meer informatie over de actuele uitzendingen is te vinden op de website; zie de link hiernaast.  
 
MVS = Media 
 
MVS Media is de Amsterdamse omroep die holebi"s in beeld brengt. De zender is ontstaan uit de illegale homo/lesbische radiozender die uitzond via de Amsterdamse Krakersradio in 1984. Op koninginnedag 1986 stak de zender echt van wal stak en verzorgt sindsdien wekelijks uitzendingen op radio en televisie. 
 
De doelstellingen van MVS zijn o.a: het bestrijden van vooroordelen tegen en het emanciperen van homo"s en lesbo"s in Nederland, een beeld geven aan de homo/lesbische subcultuur, aandacht besteden aan problemen, evenementen, nieuws, politiek gerelateerde zaken en meer.  
 
MVS Media is een partner van RozeRijk.nl. 
 
 

 

Eerder verschenen publicaties